Sunday, 17 November 2013

Finally, Done! My Own CONGO BAR

Assalamualaikum...
Akhirnya,dapat jugak buat Congo Bar sendiri...tu pun pagi tadi..mimpi apa pun x tau la bangun2 teruih prepare bahan2 nak buat Congo Bar... (batuk x berenti terjaga dr tidur kalau dk besaq tuah nak buat pagi2) nah,ambik ni...The Making of my Congo Bar...........

 Ni rupa bahan2 Congo Bar..simple saja kan...tengok pun tau dah kan...
150g Butter > 320g Gula Perang (Along guna 300g saja tu pun manis habiaq dh) > 3bj Telur > 1sk Esen Vanilla > 2 3/4 cup All purpose flour > 2 1/2 sk Baking Powder >1/2 sk Garam Halus > 250g Coklat Chip > 1 cup Nuts (optional)

 Yg ni selepas putar butter, gula, telur and esen vanilla..masukkan tepung sikit2 stirkan sampai sebati baru masukkan coklat chip and nuts (along guna slice almond ja)

 Ni ghopanya dah masuk oven 170 C selama 30 minit..permukaan seakan gold ke perang try cucuk tengok masak ke tak ye...

 Ni ghopanya bila dah masak..biaq sejuk betoi2 baru potong na...ingat,sejuk betoi2..kalau dk jadi macam hasil kt bawah ni....

Ketegaq macam ni la..x sabaq2 nak tunggu sejuk...bentuk dia x cantik la..tapi yg dalam foil tu cantik...bukan pa,bau dia tu mak aii.....cucuk hidung2 ni...sedaappp...tergugat selera den ni haa....

#Congo Bar in Foil (S) - RM2
#Congo Bar in Foil (M) - RM12
#Congo Bar 8x8 (L) - RM35

ORDER : CALL/SMS/WECHAT/WHATSAPP
017-3608785 =)


No comments :

Post a Comment